Начало / Блог с тенденции / Как да подберем цвета на слънчевите очила в зависимост от цвета на кожата и косата

Нашият Блог с тенденции

Как да подберем цвета на слънчевите очила в зависимост от цвета на кожата и косата

Лятото е вече на прага ни, температурите се покачват, а слънцето пече - време е за нови слънчеви очила!

В предишна наша статия ви показахме как да подберете рамките си спрямо формата на лицето (ако сте я пропуснали, можете да я прочетете ТУК). За да сме още по-полезни при избора, решихме да ви посъветваме и какъв цвят на очилата да изберете, съобразявайки се с цвета на кожата и косата си.
За всяко предложение имаме и препоръчани модели, които до средата на месец юни можете да закупите на страхотна цена в нашите магазини или онлайн.

 

1. Цветове в зависимост от цвета на кожата

 

СВЕТЛА КОЖА

 

За вас са подходящи тъмни цветове, които да подчертаят нежната светла кожа, но това не означава да избирате черно. Ако кожата ви е с топъл нюанс, вземете очила в кафяво, зелено или пък изискано златно. За студен нюанс пък заложете на тъмносиньо или тъмнорозово до лилаво. А за тези от вас, които искат да заложат на нещо по-забележително, със светлата кожа страхотно изглеждат и наситени цветове като червено, оранжево, зелено, синьо и дори жълто. 

  

Препоръчани модели:

 

 

 

 

 

МАТОВА КОЖА

 

Тези от вас, които са надарени с матова кожа, също могат да заложат на разнообразни цветове, които при тях стоят не толкова натрапчиво и отличително. Ако сте с топъл оттенък на кожата, избирайте измежду оранжево, кафяво, бежово или маслинено зелено - за подчертаване на топлината. На студен оттенък пък подхождат цветове в студената гама - синьо или пък по-светло зелено.

 

Препоръчани модели:

 

 

 

ТЪМНА КОЖА

 

Тъмната кожа по правило си подхожда със светли цветове, дори с бяло. Но ако сте решили да изпъкнете с нещо по-цветно, спокойно можете да изберете червено, оранжево или жълто за кожата с топъл нюанс, а за студените нюанси подходящи са тъмносините или лилави очила. 

 

Препоръчани модели:

 

 

 

2. Цветове в зависимост от цвета на косата

 

РУСА КОСА

 

Светлата коса, както и светлата кожа, си подхожда с тъмни цветове, защото има нужда от контраст. Ако косата ви е с топли златисти нюанси, избирайте очила с тъмночервени или тъмнозелени рамки или стъкла. А дамите, чиято коса е в по-пепелявата гама, могат да изберат тъмносиньо или тъмносиво, както и да заложат на изискани сребристи металически рамки 

  

Препоръчани модели:

 

 

 

 

 

КЕСТЕНЯВА КОСА

 

Ако сте брюнетка със студени оттенъци на косата, можете да съчетаете с очила в лилаво и зелено за естествен и ненатрапчив изглед. За брюнетките с по-топли оттенъци пък са подходящи розови или сини очила. В допълнение, на кестенява коса си подхождат и разцветките тип “черупка на костенурка”, а ако искате да изглеждате истински неотразима - заложете на бели рамки.

 

Препоръчани модели:

 

 

 

ЧЕРВЕНА КОСА 

 

Червената коса е толкова специфична, че привлича вниманието сама по себе си. За нея изберете цвят, който да я допълва, без да изпъква. Зеленото винаги е добър избор, с който ще постигнете самоуверена и предизвикателна визия, подхождаща на огнената ви коса. Но ако предпочитате нещо по-неутрално, можете да заложите и на черно или бяло. 

 

Препоръчани модели:

 

 

 

ЧЕРНА КОСА 

 

Черната коса си подхожда с изразителни цветове, но не и с пастелни, пепелни или меланжирани. Ако държите на по-консервативната визия, можете да подберете очила в черно или бяло. А за да постигнете ефектна и стилна комбинация, изберете наситени основни или вторични цветове, с които неминуемо ще изпъкнете - синьо, червено, жълто, зелено, оранжево или лилаво.

 

Препоръчани модели:

 

 

 

 

Независимо дали сте с руса или черна коса, светла или тъмна кожа, не забравяйте да се забавлявате, докато пазарувате. Ако сте в магазина, пробвайте очилата и си представете с какво ще ги носите, къде и колко често. И помнете, че независимо от правилата, вие сте тези, които ще носят очилата, така че - ако се чувствате добре с тях, значи изглеждате страхотно!

Нашите Предимства

Free delivery

Безплатна

доставка

Try Before you buy

Пробвай

преди да купиш

Authenticity Guarantee

Гарантирана

автентичност

2 years warranty

2 години

гаранция

Виртуално огледало СНИМАЙ! Свали Your snapshot img