Начало / Блог с тенденции / Как да се грижим за слънчевите си очила?

Нашият Блог с тенденции

Как да се грижим за слънчевите си очила?

Ако лятото си имаше любим аксесоар, това със сигурност щяха да са слънчевите очила. Огромният избор от форми и стилове позволява да откриете точно тези очила, с които да допълните и подчертаете лятната си визия - в града или на плажа.


За да могат слънчевите очила да са в добра форма за възможно най-дълго време, голямо значение има как ще ги поддържате. Грижата за тях не е чак толкова непосилна задача, а и изисква минимално време и усилия. Даваме ви шест бързи съвета как да избегнете най-често срещаните грешки и да запазите любимия си аксесоар красив.

 

1. Използвайте калъф

 

Винаги прибирайте очилата в калъфа им, когато не ги носите. Така ще предпазите лещите от неприятното надраскване или евентуално чупене. Това важи особено за плажа, където малките песъчинки лесно попадат навсякъде и могат да причинят неприятни увреждания. Най-добре е калъфът да е твърд, с мека подплата. Затова и с всеки закупен чифт очила от нас, получавате като комплимент и калъф за съхранение.

 

2. Не ги излагайте на високи температури

 

Да оставите вашите слънчеви очила в колата през лятото е лоша идея. Високите температури и жежкото слънце могат както да увредят стъклата, така и да деформират рамките. Затова, когато сте навън, на плаж или на басейн и не ги използвате, не забравяйте да ги приберете в чантата си.

 

3. Почиствайте ги редовно

 

Когато почиствате очилата, следвайте инструкциите на производителя. Винаги използвайте специална почистваща кърпичка за очила. Можете да ги измиете и със сапун и топла вода, след което ги подсушете добре. За да не се надраскват, никога не използвайте хартия или други твърди материали.

 

4. Не ги поставяйте върху главата си

 

Почти всеки от нас има този навик - вместо да свали очилата, когато не са му необходими, да ги вдигне на главата си. Но това може да причини деформация на рамките и надраскване на стъклата, затова по-добре за очилата е да ги приберете. Въпреки че ще трябва да ги скриете от погледите на останалите, така ще ги запазите по-дълго време. Също така, за да избегнете огъване на рамката използвайте двете си ръце, когато ги поставяте и сваляте. 

 

5. Редовно ги проверявайте

 

Проверявайте редовно винтовете на вашите слънчеви очила, повърхността на стъклата и дали рамките не са започнали да се усукват. Ако забележите проблем, посетете някоя от нашите оптики, където ще проверим и при нужда - поправим очилата ви възможно най-бързо.Сигурни сме, че, ако спазвате тези лесни 5 съвета, ще запазите очилата си в перфектен вид възможно най-дълго. Желаем ви много слънчеви и усмихнати дни с тях!

Нашите Предимства

Free delivery

Безплатна

доставка

Try Before you buy

Пробвай

преди да купиш

Authenticity Guarantee

Гарантирана

автентичност

2 years warranty

2 години

гаранция

Виртуално огледало СНИМАЙ! Свали Your snapshot img