Начало / Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Оригинални ли са очилата в Opticlasa?
+ -
Оpticlasa ви гарантира, че в магазините на веригата закупувате очила отговарящи на всички директиви на ЕС и българското законодателство за качество, безопасност и произход.
Как да избера подходящият за мен размер очила?
+ -
Ако имате вече очила, които смятате, че размерът им е подходящ за вас, потърсете маркировката от вътрешната обозначаваща размера им(най-често изглежда така 55□17) и търсете нещо около тези стойности. Ако съберете двете цифри ще получите дължината на 1/2 от фронта. Обикновено за мнозинството от клиенти стандартния размер, между 72мм-76мм дължина на фронта, е най-подходящ.
Очилата имат ли гаранция?
+ -
Да, очилата ни имат гаранция, която покрива щети от фабрични дефекти. Всички други дефекти, възникнали в следствие на нормална употреба или резултат от удар, счупване или друга външна намеса не се покриват от гаранцията. Гаранцията включва още безплатни репаратури и поддръжка на очилата като смяна на наносници, накрайници, винтчета, почистване с ултразвук и др.
Какво се случва по време на очен преглед?
+ -
За да си гарантирате добро зрение през целия живот, е препоръчително да се подлагате на подробни очни прегледи всяка година. Лекарят прилага няколко теста и процедури, за да провери зрението Ви, както и общото състояние на очите. Подробният преглед може да трае около час (зависи от конкретния случай) и се състои от комбинация от няколко процедури като острота на зрението, ретиноскопия, рефракция, преглед с биомикроскоп, преглед на очни дъна.
Как се измерва остротата на вашето зрение?
+ -
При този преглед се проверява доколко добре виждате, както и колко остро и ясно е зрението ви. Очният лекар ще ви помоли да прочетете определени символи от табло, поставено пред вас. Остротата на зрението се определя според най-дребните символи, които сте в състояние да разчетете.
Какво е рефракция и как се измерва тя?
+ -
Повечето хора запомнят този тест с въпроса, задаван от лекаря: „С кое стъкло виждате по-добре, с първото или второто?" Рефракцията е субективен тест, с който се проверява за късогледство, далекогледство, астигматизъм и пресбиопия. Лекарят поставя пред очите ви инструмент, наречен фороптер, като сменя една след друга няколко лещи с различен диоптър и ви задава въпроса с коя от тях виждате най-ясно. На база на резултатите от този тест офталмологът оформя окончателно рецептата за корекционни очила.
Какво е преглед на очните дъна и как протича той?
+ -
Това обикновено е последната стъпка при подробния очен преглед. Лекарят ви поставя специални капки за разширяване на зениците. Така размерът на зеницата се уголемява и офталмологът получава по-широк „прозорец”, през който да разгледа вътрешната част на окото. Прави се преглед на стъкловидното тяло, зрителния нерв, кръвоносните съдове, макулата и ретината. Прегледът на очните дъна е съществена част от очния тест, тъй като спомага за откриването на редица очни заболявания.

Нашите Предимства

Free delivery

Безплатна

доставка

Try Before you buy

Пробвай

преди да купиш

Authenticity Guarantee

Гарантирана

автентичност

2 years warranty

2 години

гаранция

Виртуално огледало СНИМАЙ! Свали Your snapshot img