Начало / Блог с тенденции / Изборът на очила - the ultimate guide

Нашият Блог с тенденции

Изборът на очила - the ultimate guide

Изборът на очила всяка година се оказва предизвикателство за много хора. Каква да бъде защитата? Кои са правилните очила, подходящи за мен? Различават ли се по нещо очилата за шофиране от стандартните модели? Ако и вие сте сред хората, които си задават тези въпроси, то имаме точния наръчник при избор на очила. Ето на какво е важно да обърнем внимание преди да се спрем на конкретен модел.

 

 

 

Очила за лятната почивка

 

Потърсете слънчеви очила, които отговарят на европейските стандарти за безопасност. Това означава, че те имат добро оптично качество и здрави лещи, осигуряващи висока степен на защита срещу ултравиолетова светлина, без да нарушават цветовете и без да увреждат очите ви. Една от ключовите функции на слънчевите очила е да се намали количеството на слънчевата светлина, влизаща в окото. Затова за слънчевите летни дни потърсете чифт, който намалява светлината с поне 80%. Съветваме ви да инвестирате в модели с тъмни стъкла и за предпочитане пластмасова вместо метална рамка - пластмасата е по-устойчива на солената вода и влагата на плажа.

 

Ето и нашите препоръчани модели, които да ви дадат необходимата защита и да ви помогнат да блеснете на плажа:

 

 

 

 

 

Ежедневни очила

 

Понякога ни се налага да сме цял ден на открито и в тези моменти очилата се превръщат в огромна необходимост. Всички дейности на открито поставят очите ни на риск от излагане на ултравиолетови лъчи, дори и в облачни дни. По-светлите лещи са с по-ниска степен на затъмнение, но дават по-добър контраст. Те ще осигурят добра защита в ежедневието, като същевременно позволяват на окото да функционира нормално. Различните цветове на лещата също имат разнообразни плюсове - например жълтите стъкла са подходящи за не много слънчеви дни, а кафевите и зелените - за по-ярка светлина.

 

Препоръчани от нас модели, подходящи за всеки ден:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Очила за спорт на открито

 

Независимо дали сте планирали дълъг планински преход, колоездене в парка или игра на тенис игрището, важно е да помислите за защитата на очите ви в тези моменти. Ако слънцето свети срещу вас, ще е трудно и изморително за очите да следите тенис топката или пътя. Има много модели спортни очила, които са подходящи за случая. Това, което обединява повечето от тях, е не само високото ниво на защита, но и стабилната и масивна рамка, която дава допълнително усещане за комфорт в дните, изпълнени с повече движение. Избягвайте метални рамки, които могат да се счупят, и заложете на поликарбонатни. За лятото можете да заложите на по-тъмни лещи, а за зимните спортове са най-подходящи жълти и оранжеви лещи.

 

Два любими наши модела, които препоръчваме за спортове на открито:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Очила за шофиране

 

Докато шофирате, необходимостта от висока степен на затъмнение не е толкова належаща, тъй като автомобилното стъкло само по себе си предпазва от вредните лъчи. Понякога различните отблясъци могат да отнемат от концентрацията ни, докато шофираме, затова е най-добре лещите на очилата, с които шофирате, да имат поляризация. Препоръчваме да заложите на модели с по-светли лещи, които помагат на окото да реагира естествено на променящите се светлинни условия. Изключително подходящи в тези случаи са очила с преливащ ефект на стъклата, особено, ако са в розови или кафеви цветове, които подобряват видимостта на син и зелен фон.

 

Ето и няколко модела, които идеално пасват на ситуацията:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Очила за деца

 

Изборът на детските очила никога не е бил лесна задача. Подобно на възрастните, деликатните детски очи също се нуждаят от защита от слънцето. Тук факторите, с които трябва да се съобразим, са много повече, а и като цяло децата не са големи фенове на носенето на очила. Като начало е важно да споменем комфорта - никога не пропускайте да се уверите, че детето се чувства добре с новата си придобивка, както и че те пасват добре на лицето му. Важно е те да стоят стабилно, за да не могат лесно да паднат при активни игри. Съветваме ви да заложите на слънчеви очила със стъкла, изработени от твърди поликарбонатни лещи, които няма да навредят на очите, в случай на счупване.

 

За комфорта на малчуганите можете да разгледате следните модели:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тенденциите при слънчевите очила се менят всяка година, както и при всеки друг моден аксесоар, но изборът е токова голям, че няма особен риск слънчевите очила, които сте си купили, да станат старомодни изведнъж. Затова заложете на качествени и съобразени с условията модели, които са ви комфортни и ви карат да се чувствате не само красиви, но и защитени.

 

Нашите Предимства

Free delivery

Безплатна

доставка

Try Before you buy

Пробвай

преди да купиш

Authenticity Guarantee

Гарантирана

автентичност

2 years warranty

2 години

гаранция

Виртуално огледало СНИМАЙ! Свали Your snapshot img